L’Ajuntament de Martorell ajudarà els joves a pagar els seus estudis

Imprimeix

El Ple va aprovar la moció per unanimitat que preveu la creació d’un fons i una comissió d’estudi perquè els estudiants universitaris o cicles formatius puguin fer front a la despesa.

En el Ple Municipal corresponent al mes d’Abril es va aprovar per unanimitat una moció que preveu la creació d’aquest fons i d’una comissió d’estudi per fer les propostes d’ajuts a les famílies des del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell.

La moció també reclama a la Generalitat que finalitzi les polítiques restrictives en relació a les taxes universitàries i els cicles formatius, i demana al Govern Central la revisió de les beques i un augment de la dotació per garantir que cap jove es quedi sense estudiar per motius econòmics. A nivell local, preveu la creació d’una comissió d’estudi amb tots els grups municipals per definir una proposta específica d’ajuts econòmics a les famílies de Martorell.

La regidora convergent Cristina Dalmau va destacar la importància que la moció hagués estat consensuada i el fet que “l'ajuda pot ser complementària en el cas de persones en risc d’exclusió social per poder accedir a un ensenyament més universal”. Per a Lluís Tomás, del PSC, “busquem que cap família tingui problemes per portar els seus fills a la universitat i que sigui un dret universal. Per això ho vam proposar el mes passat i al nostre programa electoral”. Laura Ruiz, de Movem Martorell, va dir que “hi votem a favor, però no estem d’acord amb l’esmena que diu que les polítiques d’austeritat i les retallades de la Generalitat siguin motivades per l’ofec econòmic de l’estat. Això no és veritat”. El popular Francesc Arpal va dirigir les seves crítiques a la Llei de finançament de les comunitats autònomes de 2009  que “van signar Montilla i Zapatero. Es va dir que era la millor per a Catalunya i ara totes les comunitats se’n queixen.”

Redacció / Foto: Arxiu