L’Ajuntament de Martorell ajudarà els joves a pagar els seus estudis

El Ple va aprovar la moció per unanimitat que preveu la creació d’un fons i una comissió d’estudi perquè els estudiants universitaris o cicles formatius puguin fer front a la despesa.

En el Ple Municipal corresponent al mes d’Abril es va aprovar per unanimitat una moció que preveu la creació d’aquest fons i d’una comissió d’estudi per fer les propostes d’ajuts a les famílies des del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell.

La moció també reclama a la Generalitat que finalitzi les polítiques restrictives en relació a les taxes universitàries i els cicles formatius, i demana al Govern Central la revisió de les beques i un augment de la dotació per garantir que cap jove es quedi sense estudiar per motius econòmics. A nivell local, preveu la creació d’una comissió d’estudi amb tots els grups municipals per definir una proposta específica d’ajuts econòmics a les famílies de Martorell.

La regidora convergent Cristina Dalmau va destacar la importància que la moció hagués estat consensuada i el fet que “l'ajuda pot ser complementària en el cas de persones en risc d’exclusió social per poder accedir a un ensenyament més universal”. Per a Lluís Tomás, del PSC, “busquem que cap família tingui problemes per portar els seus fills a la universitat i que sigui un dret universal. Per això ho vam proposar el mes passat i al nostre programa electoral”. Laura Ruiz, de Movem Martorell, va dir que “hi votem a favor, però no estem d’acord amb l’esmena que diu que les polítiques d’austeritat i les retallades de la Generalitat siguin motivades per l’ofec econòmic de l’estat. Això no és veritat”. El popular Francesc Arpal va dirigir les seves crítiques a la Llei de finançament de les comunitats autònomes de 2009  que “van signar Montilla i Zapatero. Es va dir que era la millor per a Catalunya i ara totes les comunitats se’n queixen.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix