Ple extraodinari a Sant Boi pel presumpte homicidi d’una nena a la ciutat

Imprimeix

El govern municipal fa una crida la ciutadania a una concentració de dol a les 12.30 hores a la plaça de l'Ajuntament.

L'Equip de govern de l'Ajuntament de Sant Boi va celebrar ahir a la nit una reunió d'urgència arran d'haver tingut coneixement, per mitjà dels Mossos d'Esquadra, del presumpte homicidi d'una nena de quatre anys a les mans de la seva mare ocorregut aquesta tarda al domicili familiar del carrer de l'Onze de Setembre.

En aquesta reunió d'urgència es va decidir convocar per avui diumenge 17 d'abril a les 12 hores un Ple extraordinari en què es proposarà declarar dos dies de dol oficial a Sant Boi, suspendre les activitats organitzades per l'Ajuntament per a aquests dies i no destinar cap presència institucional a la resta d'activitats públiques que se celebrin a la ciutat. El govern local ha contactat ja amb els portaveus de tots els grups municipals per posar-los al corrent de la situació.

L'Equip de govern també va decidir cridar la ciutadania a una concentració pública demà a les 12.30 hores a la plaça de l'Ajuntament, en acabar la sessió plenària, per expressar el dol col·lectiu i mostrar la solidaritat envers la família de la víctima.

Atenció psicològica

Un cop va tenir coneixement de la situació, l'Ajuntament va mobilitzar el dispositiu d'emergència per oferir atenció psicològica a l'entorn familiar de la víctima, que tenia tres germans de 20, 17 i 11 anys d'edat. A partir del dilluns, es preveu oferir també els serveis que calguin per a l'acompanyament psicològic de l'entorn comunitari de la víctima i la seva família.

L'Àrea d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec de la investigació dels fets, sobre els quals el jutge que porta el cas ha decretat el secret del sumari.

Redacció / Foto: Arxiu