El curs comença sense incidències a la comarca

Imprimeix
El curs comença sense incidències a la comarca, segons ens informen des de l'oficina del Director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Josep Maria Pérez Rodríguez, al centre de la imatge, amb les dades que ens han facilitat i que tot seguit els oferim des de La Premsa Del Baix.

El total d'alumnes d'ensenyaments no universitaris de la comarca (educació infantil i primària, educació especial, ESO, Batxillerat i cicles formatius) ha passat de 117.234 el curs passat a 122.341 per aquest curs 2011.2012, la qual cosa representa un increment del 4,4% amb 5.107 alumnes més. La plantilla de personal docent per atendre aquest alumnat ha sofert una variació de -55 mestres i professors, al passar dels 7.492  efectius del curs passat als 7.435 de l'actual, per la supressió de la 6a hora en molts centres de primària de la comarca, oferint 2,5 hores més (a part de les que ja s'ofereixen dins l'horari lectiu) d'atenció especialitzada en grups reduïts als alumnes que ho necessitin, per tal de combatre el fracàs escolar a l'educació primària en els centres on s'ha suprimit la sisena hora.

D'altra banda, és l'inici de curs d' alguns centres de nova creació, com l' Escola Oficial d'Idiomes de Cornellà de Llobregat, o dels centres d'ensenyaments secundaris de Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. Així mateix, han començat els cicles formatius de grau mitjà de cures auxiliars d'infermeria i de grau superior d'eficiència energètica i energi solar tècnica als Instituts Ribera Baixa i Illa dels Banyols d'El Prat de Llobregat, respectivament.

A Sant Joan Despí s'inicien dos Plans de Transició al treball, un d'auxiliar en muntatges d'instal.lacions electrotècniques en edificis i un altre d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

Pel que fa al programa EDUCAT 2.0 (Projecte EDUCAT 1x1 d'informatització i utilitzacio de llibres de text digitals) continua a 82 centres de la comarca, 52 públics, 28 privats concertats, 5 d'educació especial i 2 de primària.

/>

Els Plans d'Autonomia de Centres de primària i secundària (PAC's) segueixen vigents, des de la signatura dels darrers per part dels directors i directores d'instituts i escoles amb la Direcció dels Serveis Territorials l'any 2009.  Són vigents a un total de 59 centres educatius del Baix Llobregat amb una dotació econòmica global de 1.064.388€,  alguns  dintre del programa + Recursos + Autonomia, com és el cas d'alguns centres del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat.

Els projectes PELE (Pla Experimental de Llengües Estrangeres) i EDU  amb dotacions econòmiques per als centres que s'hi varen acollir en les darreres convocatòries (aquest curs 2011-2012 no  sortiran convocatòries per al programa de llengües estrangeres) puja fins a 56, repartits en 37 escoles públiques de primària, 14 instituts i 5 centres privats concertats.

El Projecte .EDU que subvenciona  les biblioteques escolars per al foment de la seva utilització, està implantat en 5 centres de primària i un de privat concertat durant el període 2009-2012 i 4 escoles de primària i 2 instituts durant el període 2010-2013. La convocatòria per aquest projecte corresponent al curs 2011-2012 està pendent de resolució.

Pel que fa a d'altres projectes d'innovació, el projecte amb l' American School als municipis d'Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, el segueixen 10 escoles, 2 instituts i 3 centres privats concertats, amb un total de 400 alumnes participants, que reben suport de conversa d'alumnes de l' American School, ubicat al barri de la Miranda d'Esplugues.

Alhora, el projecte d'anglès al Baix Llobregat Nord, s'està duent a terme a diverses escoles i instituts dels municipis de Martorell, Abrera, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Sant Esteve de Sesrovires i Collbató, concretament a 9 instituts, 4 escoles de primària i un centre privat concertat.

I finalment, pel que fa a obres i projectes RAM (Reforma, Ampliació i Millora d'espais) finançades i cofinançades pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat, a través de l'empresa GISA o convenis amb ajuntaments de la comarca, s'està actuant i s'actuarà en 14 municipis, que representen obres de millora a 14 escoles i 6 instituts de les poblacions d'Abrera, Castellví de Rosanes, La Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Castelldefels, Cervelló, Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Olesa de Montserrat i El Prat de Llobregat.

Ramon Cervera Maurel       Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.