Treballadors i empresa de Doga Metal Parts arriben a un acord

Imprimeix

La vaga indefinida es desconvoca després del compromís de l'empresa d'aplicar un increment salarial d’un 1% per als anys 2016 i 2017, i una paga de 1.000 euros bruts consolidable i revaloritzable en els anys següents per al conjunt de la plantilla.

Ahir a la tarda es va arribar a un principi d’acord amb la direcció de Doga Metal Parts, ubicada a Abrera, que ha permès desbloquejar la situació. Segons un comunicat de CCOO d’Indústria de Catalunya, el sindicat valora positivament l’acord assolit, gràcies a la mobilització de la plantilla i a l’esforç negociador del comitè, ja que dóna resposta a les demandes plantejades per la representació dels treballadors i treballadores. Amb la consecució d’aquest acord ha quedat desconvocada la vaga indefinida.

En el marc de l’acord, l’empresa es compromet a aplicar un increment salarial d’un 1% per als anys 2016 i 2017. També s’estableix, amb efectes a partir de 2015, una paga de 1.000 euros bruts consolidable i revaloritzable en els anys següents per al conjunt de la plantilla. La corresponent als anys 2015 i 2016 s’abonarà el 30 d’abril d’enguany, i els anys següents s’abonarà el 30 de març.

L’acord també inclou millores en matèria de permisos retribuïts i preveu garanties per a l’ocupació en el cas hipotètic que l’empresa, en el període entre la signatura del nou conveni i fins al 31 de desembre de 2019, hagués de plantejar algun expedient.

D’altra banda, l’empresa es compromet a abonar de forma immediata als treballadors la nòmina del mes de març, sense descomptar-los els dies de vaga.

Redacció / Foto: CCOO