Es van degustar 8.100 plats

17a Carxofada de Sant Boi va aplegar unes 2.000 persones

Imprimeix

Durant la jornada es van degustar 1.500 menús i 600 tapes individuals amb la carxofa com a protagonista.

L’edició d’enguany de la Carxofada va tancar amb la participació d'unes 2.000 persones en una gran festa que va omplir d'animació i activitats la rambla de Rafael Casanova i la plaça de l'Ajuntament. En total es van servir 1.500 menús i 600 tapis, per la qual cosa es van utilitzar un total de 1.050 quilos de carxofes. Es van degustar 8.100 plats. Enguany la festa va canviar de format per oferir un menú gastronòmic de cinc plats que els restaurants de Degusta van cuinar en directe. A més, es van vendre 920 Kg de carxofes.

A més, durant la jornada es van realitzar sortides en bicicleta a un camp de carxofes, activitats infantils, un "showcooking" amb la dietista Cristina Viader, ball country i zumba, una trobada de col·leccionistes de plaques de cava i el concert final de festa del grup local Cucarachas Enojadas.

Promoció

La Carxofada forma part d'una campanya de promoció d’aquest producte autòcton que per primer cop s'estén a tot el mes de març. Una llarga llista de bars i restaurants locals ofereixen en el marc de la campanya menús de degustació, plats, tapes o entrepans amb la carxofa com a ingredient principal. El Mercat de Pagès, les biblioteques, els mercats municipals, la cooperativa SomBici, les associacions de comerciants o la fruiteria Collita Pròpia s'hi van sumar amb altres propostes. 

Redacció / Fotos: Ajuntament de Sant Boi