Esplugues vol connexió del tramvia amb Sant Just i l’arribada del metro

El Ple també va aprovar el Codi del Bon Govern estableix un seguit de normes de conducta en matèria de democràcia, objectivitat, neutralitat i imparcialitat, i obliga que els servidors públics i càrrecs electes ajustin el seu capteniment a aquests principis

La moció, impulsada pel grup municipal d’Esquerra Republicana-Gent per Esplugues i consensuada amb el PSC i CDC, vol potenciar la xarxa unificada de transport públic de l’àrea metropolitana. La moció també es presentarà als municipis de Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Feliu. Va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

La moció posa èmfasi en la necessitat que el metro arribi al centre d’Esplugues, des de la Zona Universitària passant per Sant Joan de Déu fins al Pont d’Esplugues. Mentre no arriba el metro al centre d’Esplugues, la moció demana l’extensió de la xarxa ortogonal d’autobusos fins a aquest municipi. L’Ajuntament d’Esplugues i la ciutadania reclama el metro des de 1979, i l’any 2000 hi va haver la campanya “Volem el metro”, davant l’arribada imminent del Trambaix, que es considerava que endarreria el metro indefinidament, com ha acabat passant.

Pel que fa al tramvia, s’aposta per la connexió del tramvia entre el Pont d’Esplugues i Sant Just Desvern per les carreteres Laureà Miró i Reial (N-340), que segons informes tècnics millorarà molt la connexió entre aquests municipis i, també, Sant Feliu. A causa de les afectacions de trànsit que pot provocar, es demanen alternatives de pas dels vehicles privats que passen per Laureà Miró, segurament a l’altura del pas de l’autopista B-23 per Esplugues.

De la mateixa manera, també es considera prioritària la connexió de les dues xarxes del Trambaix, la del Llobregat i el Besòs. Així, s’insta les autoritats competents a traçar la solució per la connexió entre les places de Francesc Macià i de les Glòries, que millorarà molt la connectivitat dels espluguins i dels altres ciutadans afectats.

Tots aquests canvis tendiran a connectar molt millor Esplugues a Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana i farà la ciutat més saludable i habitable.

El Ple també va aprovar una moció d’ERC, a la qual s’hi va afegir CDC, sobre la millora del servei de Rodalies d’Adif/Renfe. La moció demana dues coses, bàsicament: el traspàs de la gestió i infraestructures, amb el finançament corresponent, a la Generalitat de Catalunya, atès que els serveis que depenen d’aquesta institució, com per exemple els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, funcionen molt millor que els que depenen de les administracions espanyoles.

El segon punt que demana la moció és que s’iniciïn els treballs de desenvolupament de la nova línia de Rodalies entre Castelldefels i Barcelona, que inclou una parada a Esplugues, tal com preveu el Pla Director d’Infraestructures i el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible. Es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals, llevat del PP, que es va abstenir, i de Ciutadans, que hi va votar en contra.

Codi de Bon Govern

El Ple de l’Ajuntament també va aprovar, per unanimitat de tots els grups, el Codi de Bon Govern, que aplica la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. El Codi estableix un seguit de normes de conducta en matèria de democràcia, objectivitat, neutralitat i imparcialitat, i obliga que els servidors públics i càrrecs electes ajustin el seu capteniment a aquests principis.

Tots els grups municipals van mostrar satisfacció per l’aprovació del Codi de Bon Govern, malgrat que alguns es van plànyer que no sigui prou ambiciós, però amb tot es considera un primer pas cap a una fiscalització més eficient de l’actuació ètica a Esplugues.

En el Ple també va prometre l’acte de regidora per imperatiu legal Anna Coll, de la CUP, que substitueix Sergi Oliveras com a portaveu d’aquest grup municipal al consistori d’Esplugues. D’altra banda, el grup municipal de CiU va canviar la denominació per la de CDC d’Esplugues.

Redacció / Foto: ERC-Esplugues

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
148

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix