CCONG aporta 5.000 euros per cofinançar les beques menjador a Gavà

Imprimeix

Els diners de l’ONG incrementaran la partida municipal destinada a complementar la que atorga el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president de CCONG Ajuda al Desenvolupament, Rafael Jariod, van signar aquesta setmana el conveni de col·laboració per cofinançar les beques menjador per a infants per al pròxim curs escolar 2016-2017. Els diners es distribuiran entre els infants de la ciutat beneficiaris de la beca de menjador que atorga el Consell Comarcal del Baix Llobregat, disminuint  així la repercussió per a les famílies de l’import no becat. L’alcaldessa Raquel Sánchez, ha traslladat als representants de CCONG i a la seva delegació a Gavà, el projecte EOS, “l’agraïment de la ciutat per l’aportació de l’ONG a la partida de les beques menjador que l’Ajuntament destina a complementar les ajudes que atorga el Consell Comarcal, i que aquest curs ha beneficiat 379 infants de la nostra ciutat”.  Rafael Jariod també ha incidit en aquesta vinculació amb Gavà “que es va iniciar amb un projecte de cooperació internacional en què l’alumnat de l’escola l’Eramprunyà va poder posar-se en contacte amb els infants d’una escola de Mali que vam construir l’any 2004, després arran d’això es va ampliar la col·laboració a altres projectes”.

Aquest curs 2015-2016, l’Ajuntament de Gavà ha destinat 64.000 euros a complementar les ajudes que atorga el Consell Comarcal del Baix Llobregat, xifra que supera en 14.000 euros la del curs anterior. Aquest increment ha estat possible gràcies a l’ampliació de la partida municipal en 9.000 euros i l’aportació de 5.000 euros de la Fundació Núria García. El nombre d’alumnes beneficiaris de les beques ha estat de 379. Les beques menjador també s’han fet extensives a l’alumnat de la Fundació CAVIGA, amb una aportació municipal de 5.000 euros.

Beques per l’alumnat de secundària

D’altra banda, aquest curs també es posa en marxa un nou programa de beques menjador per a l’alumnat de secundària, cofinançat a parts iguals entre l’Ajuntament i la Creu Roja amb una dotació total de 60.000 euros, és a dir, una aportació de 30.000 euros de cada institució. La iniciativa, que beneficiarà al voltant de 60  joves, combinarà la garantia alimentària amb l’obertura dels instituts a la tarda, amb activitats extraescolars i de reforç.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà