Tot a punt per a la 17a Carxofada de Sant Boi de Llobregat

Imprimeix

Enguany canvia de format per oferir un menú gastronòmic de cinc plats que els restaurants de Degusta Sant Boi cuinaran de manera conjunta i en directe.

El mes de la Carxofa ja ha començat a Sant Boi. L'Ajuntament i l'Associació de restauradors locals Degusta Sant Boi, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat, celebrarà aquest diumenge 20 de març La Carxofada, un referent de les activitats lúdiques de primavera a la ciutat. La tradicional festa, que enguany arriba a la 17a edició, se celebrarà a la plaça de l'Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova.

Enguany canvia de format per oferir un menú gastronòmic de cinc plats (al preu de 10 euros) que els restaurants de Degusta Sant Boi cuinaran de manera conjunta i en directe. Durant tota la jornada s'organitzaran moltes altres activitats, com ara una sortida amb bicicleta a un camp de carxofes o una 'showcooking'. El menú serà el següent:

1. Urimaki de tempura de carxofa amb romesco i embolcall de pernil ibèric

2. Trinxat santboià de carxofa amb botifarra de Perol i reducció de mistela

3. Minihamburguesa de vedella i carxofa amb maionesa de carxofa

4. Caneló de bacallà i carxofa amb salsa cremosa de carxofa i pernil ibèric

5. Arròs de sèpia amb carxofa

Activitats programades

Enguany la tradicional celebració s'acompanya d'una àmplia programació d'activitats al voltant d'aquesta hortalissa. Al març, una vintena de bars i restaurants ofereixen un menú o un plat elaborat amb carxofa.


 
Redacció / Foto: Arxiu