L’escola Montpedrós tancarà per convertir-se en un institut

El Departament d’Educació ha decidit traslladar el curs vinent els alumnes a l’escola Colònia Güell de la mateixa localitat de Santa Coloma de Cervelló. 

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i les AMPA’s la decisió de tancar definitivament l’Escola Montpedrós perquè, a partir del proper curs, sigui un únic institut. 

A les darreres setmanes s’han anat produint un seguit de reunions entre diversos actors de la comunitat educativa del municipi baixllobregatí i el Departament d’Ensenyament per definir el procès que ha de portar al trasllat de l’alumnat a l’escola Colònia Güell per integrar-se en el centre educatiu.

A partir d’ara es preveuen noves reunions del Consell Escolar Municipal, amb els Serveis Territorials i entre els diversos actors implicats per anar donant resposta, definint i concretant un munt d’interrogants que aquest procés genera. En aquest sentit, tant l’Ajuntament com les AMPAs aniran recollint dubtes, problemàtiques i propostes sobre tot aquest procés, amb l’objectiu de traslladar-les als Serveis Territorials i reclamar que es responguin i resolguin per garantir el millor desenvolupament del trasllat, la integració i les qüestions de dificultat que el nou escenari generi a les famílies, l’alumnat i els mateixos centres. 

Més superfície

Arribada del nou alumna a l’escola Colònia Güell implicarà una ampliació amb dos aularis que incrementaran la superfície d’aules i serveis en uns 450m2. S’ubicaran a un terreny d’uns 1.200m2 confrontants a l’escola, en una zona planera dels camps de conreu, que cedirà l’INCASÒL, i permetrà també ampliar la zona de pati per disposar d’espai suficient i adient.

Més oferta educativa

A partir del curs vinent, l’Institut passarà a ocupar tot l’edifici Montpedrós i els aularis provisionals annexes i, al disposar d’espai suficient, el curs 2016-2017 s’obrirà l’oferta de Batxillerat al municipi amb les branques de Ciències i tecnologia i d’Humanitats i ciències socials.

Les obres d’ampliació i rehabilitació de l’edifici Montpedrós per disposar d’un equipament amb tots els elements necessaris per acollir un Institut de quatre línies d’ESO i 2 de Batxillerat es preveu que comencin a l’estiu i que estiguin executant-se durant el curs vinent. En aquesta primera fase es farà tant l’ampliació de l’edifici com la rehabilitació dels elements existents que ho requereixin. En una segona fase posterior, es retiraran els aularis provisionals i es construirà la pista esportiva en el pati on actualment hi ha els mòduls. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix