Es modifica el planejament de Sant Esteve per a la millora de SEAT

Imprimeix

L’objectiu del canvi és que l’empresa pugui dur a terme les actualitzacions necessàries a la seva fàbrica sense les càrregues urbanístiques que imposava un pla dels anys 70.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona va aprovar aquesta setmana una modificació puntual del planejament de Sant Esteve Sesrovires a l’àmbit industrial de l’empresa SEAT. L’objectiu d’aquest canvi és facilitar que la companyia, estratègica per al territori i per al teixit econòmic català, pugui dur a terme les actualitzacions necessàries a la fàbrica per a mantenir i impulsar la seva activitat.

Concretament, es classifica l’àmbit de la fàbrica com a sòl urbà consolidat. Amb aquesta modificació, les actuacions de millora que es facin a l’àmbit dels tallers queden lliures de les feixugues càrregues urbanístiques que imposava un pla aprovat als anys 70, quan s’hi va construir el Centre Tècnic de SEAT (CTS).

L’àrea de la fàbrica es troba entre els termes municipals de Sant Esteve Sesrovires i Martorell. Aquest darrer municipi ja tenia la part de la fàbrica dins dels seus límits classificada de la mateixa manera.

Adequació a la realitat existent

La modificació de planejament aprovada serveix també per a adequar-lo a la realitat existent a les altres àrees de l’àmbit de la SEAT. En el cas del centre tècnic, es classifica com a sòl urbà no consolidat i es preveu que les zones verdes que se cedeixin s’ubiquin al parc de Can Cases.

Finalment, l’àrea ocupada per la pista de proves, part del centre de recanvis original, els dipòsits d’aigua, les campes de cotxes i els espais lliures d’edificació es classifica com a sòl urbanitzable delimitat. Les cessions d’espais lliures que es facin també es preveuen en les zones de pineda properes al torrent de Can Cases.

L’aprovació de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona arriba després que l’Ajuntament ha presentat un text refós que recull les prescripcions que va fer la comissió el desembre de 2015.

Redacció / Foto: Arxiu