S’ampliarà l’espai d’oci per a joves del parc de les Tres Esplugues

Imprimeix

Ha estat el projecte guanyador del Pressupost Participatiu 2016, on els diners sobrants, d’un total de 157.000 euros, es destinaran a altres projectes socials, urbanístics i de convivència.

La Taula del Pressupost Participatiu d’Esplugues, integrada per representants de la ciutadania, polítics i tècnics municipals, va escollir com a projecte prioritari, d’entre els finalistes, l’ampliació de l’espai d’oci per a joves del parc de les Tres Esplugues amb elements d’iniciació o de perfeccionament per a l’escalada (boulders). Aquesta zona complementarà altres espais del parc, com les pistes d’skate i d’streetbasket. El procés participatiu, que s’ha fet per tercer any, tenia com a objectiu debatre i prioritzar on s’invertirà una partida de 157.000 euros del pressupost municipal del 2016, que representa un 10% dels ingressos propis municipals.

Diners per a cinc projectes més

L’actuació que va resultar escollida està pressupostada en uns 100.000 euros, per la qual cosa la Taula va proposar cinc projectes més per destinar-hi els diners sobrants –un cop es confirmi la quantitat real d’inversió– fins als 157.000 euros. Aquests projectes són, per ordre de prioritat: l’adquisició del programa informàtic Equaliment per coordinar millor el banc d’aliments local; un nou espai d’esbarjo perquè els gossos puguin córrer lliurement (seria el tercer i se situaria al parc de la Fontsanta); l’ampliació de la zona de píc-nic de la muntanya de Sant Pere Màrtir; la instal·lació de desfibriladors a diferents espais; i la col·locació de semàfors amb sensors a espais comuns d’escoles per alertar dels nivells de soroll.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha destacat “la qualitat de les propostes” i va agrair “la forta implicació i dedicació de les persones que han estat treballant durant mesos en aquest procés participatiu. Estic molt contenta d’aquest procés, que mostra compromís i ganes de millorar la ciutat.”

Redacció / Foto: Arxiu