S’ampliarà l’espai d’oci per a joves del parc de les Tres Esplugues

Ha estat el projecte guanyador del Pressupost Participatiu 2016, on els diners sobrants, d’un total de 157.000 euros, es destinaran a altres projectes socials, urbanístics i de convivència.

La Taula del Pressupost Participatiu d’Esplugues, integrada per representants de la ciutadania, polítics i tècnics municipals, va escollir com a projecte prioritari, d’entre els finalistes, l’ampliació de l’espai d’oci per a joves del parc de les Tres Esplugues amb elements d’iniciació o de perfeccionament per a l’escalada (boulders). Aquesta zona complementarà altres espais del parc, com les pistes d’skate i d’streetbasket. El procés participatiu, que s’ha fet per tercer any, tenia com a objectiu debatre i prioritzar on s’invertirà una partida de 157.000 euros del pressupost municipal del 2016, que representa un 10% dels ingressos propis municipals.

Diners per a cinc projectes més

L’actuació que va resultar escollida està pressupostada en uns 100.000 euros, per la qual cosa la Taula va proposar cinc projectes més per destinar-hi els diners sobrants –un cop es confirmi la quantitat real d’inversió– fins als 157.000 euros. Aquests projectes són, per ordre de prioritat: l’adquisició del programa informàtic Equaliment per coordinar millor el banc d’aliments local; un nou espai d’esbarjo perquè els gossos puguin córrer lliurement (seria el tercer i se situaria al parc de la Fontsanta); l’ampliació de la zona de píc-nic de la muntanya de Sant Pere Màrtir; la instal·lació de desfibriladors a diferents espais; i la col·locació de semàfors amb sensors a espais comuns d’escoles per alertar dels nivells de soroll.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha destacat “la qualitat de les propostes” i va agrair “la forta implicació i dedicació de les persones que han estat treballant durant mesos en aquest procés participatiu. Estic molt contenta d’aquest procés, que mostra compromís i ganes de millorar la ciutat.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix