Reclamen la suspensió del projecte del Polígon Industrial Centre

Imprimeix

Al voltant de les 400 persones van participar en una cadena humana per demanar que l’equip de govern aturi la tramitació del pla urbanístic.

Unes 400 persones van participar ahir al vespre en una cadena humana a l'avinguda de la Generalitat de Viladecans per exigir la suspensió del projecte de reforma del Polígon Industrial Centre que promou l'equip de govern i que ha aixecat els ànims de veïns, treballadors, petits i mitjans empresaris.

Amb el lema "2.500 puestos de trabajo en peligro en Viladecans. No a la modificació urbanística del Polígon Centre de Viladecans", els participants van recórrer els centenars de metres que separen la zona industrial de la plaça de la Vila i van improvisar una concentració davant de la seu de l'Ajuntament en senyal de protesta i defensa dels llocs de treball que el pla posa en perill.

El projecte de reforma del Polígon Centre va ser aprovat inicialment al Ple municipal d'octubre i en breu acaba el seu període d'exposició pública per presentar al·legacions. Els afectats es queixen de la manca d'informació i la inconcreció amb la qual el consistori -liderat pel PSC amb 11 regidors- ha gestat la iniciativa, segons ERC-Viladecans. Entre d'altres, el govern local vol edificar fins a 1.300 nous habitatges amb alçades desorbitades (8 plantes + planta baixa) trencant amb el model de ciutat compacte, així com promoure nous usos i activitats econòmiques que poc o res tenen a veure amb el polígon com hotels, oficines, discoteques o llars d'avis.

ERC-Viladecans va donar ple suport a la mobilització amb la participació dels tres regidors a l'Ajuntament. La portaveu del grup municipal, Bàrbara Lligadas, es va mostrar esperançada respecte a la moció que el grup republicà presenta aquest dijous al Ple del mes febrer per demanar la suspensió del projecte de reforma: "avui hem sortit al carrer al costat dels veïns, els treballadors i els petits i mitjans empresaris per demanar a l'equip de govern que aturi el projecte de reforma del Polígon Centre. Cal tornar a començar des de zero amb plena transparència i informació als agents implicats, reconsiderant molts dels punts que incloïa l'aprovació inicial com l'afany especulatiu amb el sòl industrial o les facilitats a grans inversors aliens al municipi i que amenacen la supervivència de les indústries arrelades a Viladecans des de fa molts anys. Esperem que els altres partits amb representació a l'Ajuntament ens ajudin dijous a aturar la tramitació perquè es torni a començar i es faci bé.

Redacció / Fotos: ERC-Viladecans