Es constitueix la Plataforma Catalana de Telefonia Mòbil i Salut

Imprimeix

Sant Boi de Llobregat es converteix en la ciutat pionera en la creació i lluita per a la difusió de models alternatius de desplegament de la telefonia mòbil.

L’Associació de Veïns de Marianao i la Plataforma de Marianao contra les Antenes de Telefonia Mòbil han convocat una reunió per iniciar la construcció de la Plataforma Catalana de Telefonia Mòbil i Salut. Una reunió que se celebrarà avui dimarts 23 de febrer, a partir de les 18 hores, a l’Associació de Veïns El Poblet-Marianao de Sant Boi de Llobregat.

Un dels objectius prioritaris d´aquesta futura Plataforma serà plantejar als diversos partits polítics que, en el marc de les negociacions per constituir el futur govern del país, es comprometin a derogar la Llei de Telecomunicacions actual, tot apostant per una nova llei que s´inspiri en les recomanacions europees, que proposen aplicar el principi de precaució i protecció de la salut en el desplegament d´aquestes tecnologies. Una proposta que compta amb el suport de molts Ajuntaments de Catalunya, entre els quals està l´Ajuntament de Sant Boi, que ho han aprovat en els seus Plens Municipals.

Amb suport

La Confederació de Federacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), l'Associació ENSALUD, i l'Observatori DESC han expressat el seu compromís per impulsar aquesta plataforma i han confirmat també la seva participació en la reunió.

Així mateix, els membres de la futura Plataforma es van reunir amb Gerardo Pisarello, primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i es va mostrar un gran interès en el tema, donat que Ada Colau presideix l´AMB i també la Fundació del Mobile World Congress. 

D’altra banda, els promotors de la plataforma també han aconseguit la participació dels sindicats de Catalunya i els comarcals del Baix Llobregat (CCOO, UGT, CGT, USO, IAC), de les organitzacions Ecologistes en Acció i Greenpeace,  i de tots els partits polítics de Catalunya i als partits locals de Sant Boi. Així mateix, s’ha convidat a plataformes d´altres poblacions que lluiten contra les antenes.

Des de l’Associació de Veïns El Poblet-Marianao es considera que Sant Boi de Llobregat, un referent en la Salut Mental i Mediambiental, pot tenir un paper molt important com una ciutat pionera en la creació de models alternatius de desplegament de la telefonia mòbil.

Redacció / Foto: Javi Sánchez