La consellera Dolors Bassa visita Cornellà i El Prat

Imprimeix

La titular de Treball, Afers Socials i Famílies va destacar la tasca del Tercer Sector Social en l'atenció d'infants i joves després de conèixer de prop els projectes que realitzen la Fundació el Llindar i la Fundació Catalana de l’Esplai.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada del secretari de Famílies i Afers Socials, Francesc Iglésias, va visitar ahir divendres al matí diversos projectes de la Fundació el Llindar, amb seu a Cornellà de Llobregat, i la Fundació Catalana de l’Esplai, al Prat de Llobregat. A Cornellà, va visitar els tallers d’electricitat, art, cuina, informàtica i fusteria, entre d’altres i, a més, va poder conèixer de primera mà l’opinió dels educadors i l’alumnat d’aquests cursos.

El Llindar impulsa actuacions educatives i professionalitzadores per a nois i noies d’entre 12 i 25 anys del Baix Llobregat i Barcelonès Sud que per la seva situació personal, familiar o d’abandonament escolar, no encaixen en les ofertes d’ensenyament reglat i es troben exclosos del sistema educatiu i social. La Fundació aposta per perllongar els recorreguts formatius, fent-los integrals i personalitzats, alternant la formació i el treball de qualitat i qualificat. S’orienta, s’acompanya i s’ofereix suport als joves en la seva transició cap a la vida adulta i es treballa el seu retorn al sistema educatiu reglat i/o la millora de la seva ocupabilitat per accedir amb millors condicions al mercat laboral.

Tot seguit, la consellera es va traslladar al Centre de Formació i Assessorament en Imatge Personal Cebado–el Llindar per conèixer el funcionament d’aquest projecte, endegat l’any 2010. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dóna suport a aquesta iniciativa amb el programa Formació amb compromís de contractació. El Departament també col·labora amb la Fundació en l’àmbit de la infància, a través del projecte Ventallers.

Jornada completa

Al migdia, la consellera Bassa, acompanyada de la directora general de Joventut, Marta Vilalta, es va reunir amb la Fundació Catalana de l’Esplai. Bassa va fer un recorregut per les aules de formació, el casal i l’alberg que gestiona l’entitat al Prat de Llobregat.

Fundesplai és una iniciativa sense afany de lucre que treballa, des de fa 45 anys, a favor dels infants, els joves, les seves famílies i dóna suport a les entitats del tercer sector social des dels àmbits educatius, social i mediambiental. Ho fa a través de l’acció socioeducativa dels centres d’esplai, impulsant programes d’educació ambiental a la seva xarxa de cases de colònies i de programes educatius integrals i menjadors per al món escolar, entre d’altres.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya