Begues afegeix els mòbils i videojocs en el pla de prevenció d’addiccions

Demà divendres es presentarà un pla que incorpora, entre d’altres, mesures per combatre les addiccions a les pantalles.

El Pla local de prevenció de drogodependències de Begues amplia els seus objectius i passarà a convertir-se a partir d’aquest 2016 en el Pla local de prevenció d’addiccions. D’aquesta manera les polítiques municipals destinades a evitar el consum d’alcohol i drogues entre els joves incorporarà també el desenvolupament de les actuacions necessàries per prevenir l’addicció a les pantalles.

Aquesta és la principal novetat del pla que es presentarà demà divendres dia 19 de febrer, a les 18 h, al Teatre El Goula, amb la presència de la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, i de l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve. La presentació comptarà amb la representació de l’obra de teatre “No em ratllis”, a càrrec de l’associació Teatracció.

Quatre eixos principals

En l’aplicació del nou pla s’estableix la participació tant de l’administració com de les comunitats educatives i sanitàries, famílies, ciutadania i entitats municipals i supramunicipals. D’aquesta manera la proposta es divideix en quatre eixos principals. Per una banda trobem la planificació, avaluació i coordinació a la que se sumen la prevenció des de l’educació, des del lleure i des de la comunitat. Entre les mesures concretes que es contemplen trobem la formació en la prevenció de drogodependències als professionals que treballen en el món del lleure —cambrers, educadors, monitors, etc—, la incorporació de programes que previnguin entre pares i fills sobre els bons usos de les pantalles o l’elaboració d’una guia d’actuacions per a les festes locals.

Redacció / Foto: adolescents.cat

 

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix