Comencen les obres de la futura biblioteca Pau Vila

L'edifici de l'antiga fàbrica de teixits Ferrer i Mora acollirà el futur equipament municipal, que obrirà les seves portes la tardor del 2017.

 

Ahir dijous va tenir lloc la visita d'inici de les obres de l'edifici El Molí de Molins de Rei. L'immoble acollirà la nova biblioteca Pau Vila, que s'ubicarà a les plantes superiors de l'edifici per facilitar l'accés de llum i les vistes, i permetrà l'alliberament de 1.650 m2, que s'utilitzaran per a altres usos municipals, bàsicament oficines i un equipament complementari. L'edifici pertany a l'antiga fàbrica de teixits Ferrer i Mora, que es va instal·lar al municipi el 1848 i que va deixar de produir a la dècada de 1960. A l'acte hi han assistit Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei; Xavi Paz, primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura, i Ramon Torra, gerent de l'AMB. El projecte i l'obra, a càrrec de la Direcció dels Serveis de l'Espai Públic de l'AMB, permetrà la restauració integral i rehabilitació d'aquest edifici històric, que estava en risc d'enrunament, alhora que el transformarà en un gran equipament municipal que dinamitzarà el centre de la vila. “Ara iniciem la consolidació de l'edifici històric, consolidant els elements patrimonials i històrics, i comencem a preparar l'obra que ha de donar ús a l'edifici”, ha explicat Ramon Torra, gerent de l’AMB. Amb aquesta intervenció, “es rehabilita i se salva el Molí i, paral·lelament, amb els futurs equipaments es dinamitzarà socialment i econòmicament Molins de Rei”, va comentar l’alcalde Joan Ramón Casals.

Inversió

L'actuació, que és una de les obres del nou Pla d'inversions metropolità 2016-2019 a Molins de Rei, suposarà una reforma de 4.159 m2 i tindrà un cost total d'1,5 milions d'euros (IVA inclòs), finançats entre l'Ajuntament de Molins de Rei i l'AMB.

Redacció / Fot: AMB 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
96

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix