El conseller Rull bateja el pont del Prat amb el nom de Nelson Mandela

Imprimeix

La infraestructura va entrar en servei l’abril de 2015 i permet accedir al polígon Pratenc des del nucli del Prat de Llobregat.

Aquest matí s’ha batejat amb el nom de Nelson Mandela el pont sobre el riu Llobregat que connecta la carretera B-250 (costat Aeroport amb el polígon Pratenc. A l’acte ha participat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat de l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, i del cònsol honorari de Sudàfrica, José Luis Díaz Varela. El conseller Rull ha destacat que aquest ”no és un pont qualsevol”, ni pel nom que porta ni tampoc per la seva configuració i materials. Rull ha glossat la figura de Mandela i ha destacat tots els valors que va encarnar: “Ha estat el polític més important  de la història del món”. El consistori ha decidit posar-li el nom de Nelson Mandela per la significació d’aquest líder sudafricà com a “enginyer de ponts” polítics i socials en la lluita contra l’apartheid al seu país.

Un quilòmetre

El pont forma part d’un vial d’un quilòmetre de longitud i quatre carrils de circulació que millora les connexions i la fluïdesa del trànsit en aquest entorn industrial i logístic. El Departament de Territori i Sostenibilitat va invertir 29 milions d’euros en aquesta obra, que està en servei des de l’abril de 2015. El pont té una longitud de 304 metres i una amplada de prop de 30 metres.

Redacció / Foto: Ajuntament del Prat de Llobregat-Generalitat de Catalunya