L’Ajuntament de Sant Andreu actuarà en solars abandonats i degradats

Es va aprovar per unanimitat una moció d’ERC-SAB que proposa destinar-los a aparcament per a veïns i usuaris, zona de lleure per a gossos i pipi-can, un parc esportiu a l’aire lliure i per activitats infantils i juvenils.

En el plenari municipal del mes de gener va ser aprovada per unanimitat una moció que va ser presentada per ERC-Sant Andreu de la Barca en la qual es demanava crear un protocol per actuar en els solars abandonats i sense manteniment. Concretament, es fa referència a un solar del carrer Raval de Corbera cantonada amb carrer Doctor Fleming. Un solar on es volia dur a terme una construcció però es va quedar a mitges perquè l’empresa constructora va fer fallida. Actualment presenta un perill per a la seguretat dels veïns, vianants i conductors de la zona. Hi ha uns revolts sense visió d’un únic sentit on els cotxes i vianants han de compartir calçada en absència de vorera. A més hi ha un desnivell de terreny no protegit que incrementa el perill notablement. El desnivell és causat per les obres inacabades de la  construcció que mencionades anteriorment. Actualment troba en situació d’embargament, i el seu propietari actual és l’entitat bancària Bankia. També es dóna la circumstància que en aquest solar hi dorm un indigent, amb tot el risc que comporta, ja que és una obra inacabada, deteriorada pel temps i per la falta de manteniment. 

Des d’ERC-SAB es demana que es facin les actuacions pertinents per a que es millorin les condicions d’aquest i d’altres solars. I si cal, actuant dins el que permet la Llei d’urbanisme 3/2012, que aquests espais passin a formar part de l’espai públic municipal.

Propostes

En aquest sentit, ERC-SAB ja ha fet diverses propostes per al solar de 1.550 m2 (anteriorment descrit). Propostes com la creació d’un aparcament per a veïns i usuaris de la muntanya, una zona de lleure per a gossos i pipi-can, un Parc esportiu a l’aire lliure i un Parc d’activitats infantils i juvenils. La idea és dotar aquesta zona d’equipaments públics, molt escassos en aquell entorn, però sempre amb l’opinió i el consens dels veïns i veïnes de la zona.

Redacció / Foto: ERC-SAB

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix