Carles Puigdemont: "Els valors de la Fira són els valors del país"

El president de la Generalitat va visitar la 165a Fira de la Candelera de Molins de Rei on també va parlar de la situació política espanyola i del Pla Hidrològic de l’Ebre.

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va visitar ahir durant tot el matí la 165a edició de la Fira de la Candelera de Molins de Rei, acompanyat de l’alcalde de la ciutat,  Joan Ramon Casals. Aquesta mostra, que compta amb uns 900 expositors i és una de les de major impacte econòmic a Catalunya, abraça diferents sectors com el del planter i la jardineria; la maquinària agrícola; cavalls i bestiar, vins, alimentació, comercial i industrial, de l’automòbil, brocanteres i artesania, entre altres. 

A la seva arribada al municipi, Carles Puigdemont va fer una visita institucional a l’Ajuntament, on va pronunciar unes breus paraules,en les quals va destacar que aquesta Fira és l'expressió d’alguns dels actius que expliquen l’èxit del país, com és ser una cruïlla”. El president ha explicat que “Catalunya és un país de cruïlla, que vol dir que al llarg de la història s’ha enriquit amb una multitud d’intercanvis comercials,culturals, lingüístics, etc, i la vostra Mostra i el vostre municipi en són també un exemple.”

El cap de l’Executiu va ressaltar, com un altre dels actius, la barreja de tradició i innovació que representa la Fira. “No s’ha de posar límit a la modernitat ni a la innovació, perquè és perfectament compatible amb la tradició, i aquest és un valor de Catalunya que causa admiració arreu del món”, va destacar el president.  Finalment, Puigdemont va remarcar també com un èxit la cooperació entre els diferents sectors, les institucions, la societat civil organitzada i la gent en general per fer el que la Fira, Molins de Rei i el país han de fer.” 

En el decurs de la visita a la mostra, el president i l'alcalde van batejar els tres dracs dels Dimonis de Molins de Rei, que portaran per nom: Llum , Foc i Tro. També han lliurat els premis del 22è Concurs de Dibuix Infantil "Premis Josep Maria Madorell"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat avui que Mariano Rajoy utilitzi “un llenguatge no apropiat” per referir-se a la situació política que es viu a Catalunya. El cap del Govern ha criticat que el president espanyol parli de “treva”  perquè, ha insistit, no és “un llenguatge apropiat per intentar relacionar-se amb el que és un plantejament democràtic, pacífic, popular, transversal i, fins i tot, simpàtic, d’una part del poble de Catalunya”.

“El que esperem d’un govern sigui en funcions, o no, és que no hi hagi disfuncions i que funcioni, i de moment ni  funciona ni evita generar disfuncions” ha manifestat Puigdemont en referència a l’Executiu espanyol, i ha afegit “constatem, amb una certa estupefacció , com els problemes que realment afecten  la gent , habitatge, treball, energia, no són objecte de decisions importants de la política espanyola, i,  en canvi, quan es tracta de fer servir Catalunya per interessos partidistes hi ha una certa coincidència”.

Política espanyola

El president va assegurar també que “a la política espanyola hi ha desgovern de moment, i no sembla que a curt termini hi hagi la voluntat de fer un govern que resolgui els problemes de la gent”; per això, ha demanat que “es faci un exercici de responsabilitat perquè és el que la gent espera” i va posar com a exemple l’Executiu català, que és un  govern sòlid, amb majoria parlamentària, que treballa, que ja presenta lleis al Parlament, que està actiu, que està  al costat de la gent, com avui a la manifestació de les Terres de l’Ebre, que escolta les  reivindicacions i les intenta resoldre”. “Aquest és un Govern al servei de la gent” a reblar.

Pla Hidrològic de l’Ebre

A preguntes dels periodistes sobre la posició del Govern respecte el Pla Hidrològic de l’Ebre, el president ha explicat que el Govern està al costat de la justa reivindicació que demana la garantia del cabal ecològic de l’Ebre”. “Avui, més que mai, el riu és el riu de tots , i hem de dir clarament a l’Estat espanyol, i que ho entengui bé la UE, que no acceptarem de cap de les maneres aquest Pla i el combatrem”, va subratllar. I va continuar dient  “el que està previst és una amenaça directa a l’entorn mediambiental de l’Ebre”. Per a Carles Puigdemont “aquest és un motiu més perquè aquest país pugui esdevenir  independent, perquè tothom sap que la UE no permet els plans hidrològics dels rius que passen per més d’un Estat; per tant, si en aquests moments fóssim un país independent, aquest pla no existiria, i, mentre siguem part d’un estat que no escolta, nosaltres hem de fer sentir clarament la nostra veu.”

El president ha recordat les accions jurídiques que el Govern està duent a terme en contra del Pla i ha anunciat que “farem tota la pressió política possible perquè el grup d’eurodiputats que visitarà demà l’Ebre, per conèixer de primera mà la situació,  sàpiga que el Govern fa costat a aquesta reivindicació.”

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
164

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix