L’aigua a Collbató serà més barata a partir d’aquest any

La seva remunicipalització permetrà la gestió directa per part de l’Ajuntament, la millora de la xarxa i la utilització de l’aigua dels pous.

La remunicipalització de l'aigua aprovada en el Ple extraordinari de Collbató d’aquest mes de febrer permetrà la gestió directa de l'aigua, la millora de la xarxa i la utilització de l’aigua dels pous. Amb aquestes accions combinades es preveu un escenari en el qual la reducció de costos portarà a la reducció de tarifa i a disposar d’un marge suficient per abordar les inversions, amortitzacions i bonificacions ecològiques i socials de la tarifa.

S’estima que en un període de 20 anys es podrà reduir progressivament la tarifa fins al 12%, es podrà augmentar entre un 50 i un 70% el total d’aigua subministrada pels pous i, a més, s’augmentarà entre un 75 i un 80% el rendiment de la xarxa.

Estructura tarifària

Amb la nova estructura tarifària el nombre de famílies beneficiades és enormement superior a les que veurien un lleuger increment del rebut, amb reduccions que van des del 5% fins al 50% en l’import del consum.

1.-  S’ha desdoblat l’actual tram 3 (19 a 36 m3) en dos nous trams, de 19 a 27 m3, amb una tarifa inferior a l’actual tram 3, i de 28 a 36 m3 de manera que els trams de tarifació siguin més coherents, s’incentivi l’estalvi i la tarifa sigui més equitativa per a les diferents unitats familiars.

2.- Es potencia la tarifa ecològica que amplia els trams de consum en 1 m3/mes per persona.

3.- S’incrementa l’abast de la tarifació social amb un 25% de descompte en la part fixa i en el 1er, 2on i 3er tram per aquelles famílies en situacions de dificultats.

Redacció / Foto: Arxiu

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
105

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix