L’Ajuntament de Sant Joan Despí demana la connexió dels tramvies

El Ple municipal aprova una moció de suport a la unió del Trambaix i el Trambesòs per l'avinguda de la Diagonal de Barcelona.

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Joan Despí va aprovar una moció que dóna suport a la connexió de les dues línies de tramvia. La unió del Trambaix i el Trambesòs significaria, en paraules de l'alcalde, Antoni Poveda, "una important millora per a la mobilitat dels ciutadans i ciutadanes del nostre municipi" a través d'un sistema de transport molt utilitzat a la ciutat, ja que arriba als diferents barris i els connecta amb Barcelona i municipis veïns com ara Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet, Sant Just Desvern i Sant Feliu. 

El text de la moció recorda que el Pla Director d'Infraestructures (PDI) realitzat per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) pel període 2011-2020 té previst de connectar ambdues línies amb l'objectiu de donar continuïtat a la xarxa entre les places de Francesc Macià i Glòries. El tramvia, amb 200 places per vehicle (que poden arribar a 400 places en vehícles de doble composició), dobla o quadruplica la capacitat d'un autobús articulat, no està afectat per la congestió del trànsit incrementant més d'un 50% la velocitat comercial dels autobusos.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí considera que resulta imprescindible apostar clarament pel transport públic per reduir la contaminació atmosfèrica que pateixen les ciutats de l'entorn metropolità (els estudis del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental xifren en 3.500 el nombre de morts prematures anuals a causa de la contaminació atmosfèrica a Barcelona).

La moció va ser presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, Sí que es Pot i CiU. El text, a més, va comptar amb el suport de Ciutadans mentre que el grup municipal del PP va votar en contra, en considerar que Barcelona ja ha fet pública aquesta connexió, i ERC es va abstenir, a l'espera de conèixer els estudis tècnics.

 Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix