Els treballadors d’Abantia Industrial van a la vaga el 2 de febrer

Exigeixen el pagament de les nòmines pendents i afectarà les instal·lacions d’Inovyn–Solvay a Martorell i a les oficines de Sant Boi de Llobregat entre altres llocs.

CCOO d’Indústria de Catalunya manté la vaga convocada als centres de treball d’Abantia Industrial de Tarragona i de Barcelona per exigir a l’empresa el pagament de les nòmines pendents, després que la reunió de mediació de vaga que va tenir lloc ahir finalitzés sense acord. L’empresa, segons fonts del sindicat, va demanar més marge de temps per donar una resposta, però sense donar garanties que això impliqui una solució al problema. Per això, davant la insostenible situació que pateixen els treballadors, es va decidir mantenir les jornades de vaga.

Segons el sindicat, fa mesos que els treballadors pateixen endarreriments en el pagament de les nòmines i l’incompliment sistemàtic per part de l’empresa dels compromisos adquirits per al pagament de les pagues extraordinàries, i la situació s’ha agreujat darrerament, ja que les nòmines no només s’estan pagant cada vegada més tard, sinó que a més s’estan pagant de manera fraccionada. L’empresa deu a la majoria dels treballadors part de les pagues extres de desembre de 2014 i juny de 2015 i part de la nòmina de desembre de 2015.

En el cas de Tarragona, la vaga tindrà lloc demà dimecres, 27 de gener. En el cas de Barcelona, la vaga es farà el proper 2 de febrer, i afectarà els centres de treball que fan el muntatge i manteniment a les instal·lacions d’Inovyn-Solvay, Endesa i Gas Natural (Sant Adrià de Besòs), i a les oficines de Sant Boi de Llobregat.

CCOO denuncia que els clients d’Abantia Industrial estan pagant puntualment a l’empresa, però que els treballadors segueixen sense cobrar. Per aquesta raó, insta els clients d’Abantia a intercedir perquè aquesta pagui les nòmines als seus treballadors puntualment, ja que la situació comença a ser insostenible. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix