Castelldefels té el 18% d’habitants que procedeixen d'altres països

Imprimeix

Es va presentar Mapa de la Immigració de la ciutat en el consell municipal per la Convivència Intercultural.

L'Ajuntament de Castelldefels va presentar, en el decurs d'una sessió del consell municipal per la Convivència Intercultural, el Mapa de la Immigració a la ciutat. Presidit pel regidor d'Immigració, Àlex Company, aquest consell aplega representants de diferents entitats locals que treballen per l'acollida i la interculturalitat. Segons les xifres són un total de 12.177 persones les que prevenen de països diferents a Espanya, una xifra que significa el 18,6% de la població del municipi baixllobregatí.

Altres serveis

El regidor Company va presentar també els diferents serveis que l'Ajuntament ofereix a les persones nouvingudes a Castelldefels, entre d'altres el  Servei d'Informació i assessorament a persones estrangeres, els cursos de català i castellà i les sessions d'acollida.

Pel que fa al futur, l'Àrea municipal d'Immigració va presentar el programa-actuació per l'any 2016, que s'ha proposat desenvolupar d'una forma transversal entre les diferents àrees de l'Ajuntament i les entitats de la ciutat. Els eixos del programa es basen en quatre àmbits. En l'àmbit participatiu, es proposa projectar a la ciutadania accions formació en interculturalitat i antirumors. L'àmbit cultural s'adreçarà a col·lectius de la ciutat com poden ser els joves i la gent gran, mentre que l'àmbit comunicatiu aprofundirà en la funció antirumors de les pàgines web i les xarxes socials. El quart àmbit, l'educatiu, d'adreçarà al professorat i l'alumnat de secundaria.

Redacció / Fotos: Ajuntament de Castelldefels