L’RMAC busca una solució per als gossos amb mal conducta

Imprimeix

Un servei especialitzat en etologia animal col·labora amb l'Ajuntament de Sant Boi per millorar les opcions d'adopció o acollida dels gossos que pateixen conductes anòmales acollits al Refugi Municipal d'Animals de Companyia.

Especialistes en educació animal i personal veterinari d'àmplia i reconeguda trajectòria professional s'estan encarregant d'avaluar de manera individual el comportament d'una vintena de gossos del Refugi Municipal d’Animals de Companya (RMAC). La conducta anòmala d'aquests animals els comporta dificultats per ser adoptats o acollits a una llar i, en molts casos, aquesta va ser en el seu moment la causa principal de l'abandonament. La iniciativa forma part d'un conjunt d'accions per millorar la qualitat de vida dels animals del Refugi Municipal d'Animals de Companyia de Sant Boi.

La intervenció professional servirà per establir pautes per a la millora de conducta dels animals i per donar l'oportunitat de sortir del refugi a gossos que fins ara no tenien gairebé cap opció de fer-ho.

A l'RMAC de Sant Boi hi ha en l'actualitat 60 gossos i 20 gats. L'any 2015, el servei va facilitar l'adopció de 96 gossos i 126 gats. Més d'un centenar de persones voluntàries col·laboren en la cura i l'atenció dels animals.

Redacció / Foto: RMCA