Nou reconeixement al Cementiri de Roques Blanques

Imprimeix

Ha estat guardonat pel seu programa ambiental de conservació del medi ambient i la fauna.

El Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques ha estat reconegut, dins la iniciativa Respon.cat per al desenvolupament de la Responsabilitat Social a Catalunya, pel seu programa de conservació del medi ambient i la fauna del cementiri, que està integrat en el Parc Natural de Collserola i que està gestionat des de fa 25 anys per Àltima. En aquest espai, considerat protegit, l’empresa funerària participa en diversos projectes relacionats amb la protecció de la flora i la fauna autòctones.

Així mateix, el cementiri, situat al Papiol, promou polítiques d’estalvi energètic i prevenció de la contaminació, utilitzant cotxes elèctrics al recinte per a la realització dels serveis funeraris, mecanismes de control de les emissions atmosfèriques del forns crematoris i, la protecció de l’ús de fusta de tal d’arbres controlada.

A Roques Blanques també es duen a terme iniciatives ecològiques d’inhumació de cendres pioneres a Espanya que afavoreixen la plantació d’arbres autòctons de la cornisa mediterrània i a la vegada dóna una resposta sostenible i respectuosa amb el medi ambient a la creixent demanda d’incineracions. Aquestes pràctiques d’inhumació són el Bosc de la calma, un espai on es poden enterrar les urnes biodegradables i plantar un arbre al costat amb una placa identificativa i els Arbres familiars que parteix de la idea del Bosc de la calma però amb un arbre més gran permetent que al seu voltant es puguin enterrar fins a cinc urnes biodegradables.

Redacció / Foto: Arxiu