Nou reconeixement al Cementiri de Roques Blanques

Ha estat guardonat pel seu programa ambiental de conservació del medi ambient i la fauna.

El Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques ha estat reconegut, dins la iniciativa Respon.cat per al desenvolupament de la Responsabilitat Social a Catalunya, pel seu programa de conservació del medi ambient i la fauna del cementiri, que està integrat en el Parc Natural de Collserola i que està gestionat des de fa 25 anys per Àltima. En aquest espai, considerat protegit, l’empresa funerària participa en diversos projectes relacionats amb la protecció de la flora i la fauna autòctones.

Així mateix, el cementiri, situat al Papiol, promou polítiques d’estalvi energètic i prevenció de la contaminació, utilitzant cotxes elèctrics al recinte per a la realització dels serveis funeraris, mecanismes de control de les emissions atmosfèriques del forns crematoris i, la protecció de l’ús de fusta de tal d’arbres controlada.

A Roques Blanques també es duen a terme iniciatives ecològiques d’inhumació de cendres pioneres a Espanya que afavoreixen la plantació d’arbres autòctons de la cornisa mediterrània i a la vegada dóna una resposta sostenible i respectuosa amb el medi ambient a la creixent demanda d’incineracions. Aquestes pràctiques d’inhumació són el Bosc de la calma, un espai on es poden enterrar les urnes biodegradables i plantar un arbre al costat amb una placa identificativa i els Arbres familiars que parteix de la idea del Bosc de la calma però amb un arbre més gran permetent que al seu voltant es puguin enterrar fins a cinc urnes biodegradables.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix