Ensenyament no assegura places de menjador per a tots els alumnes

/>

"S'ha previst flexibilitat perquè depenent del nombre d'alumnes que hàgin de quedar-se a menjar es puguin fer torns adequats en les instal·lacions", va manifestar Rigau el dilluns 1 d'agost en resposta a les queixes de les escoles que lamenten tenir poc temps per a donar servei a tots els alumnes que es queden a menjar.

"Amb l'esforç i el sacrifici de famílies, alumnes i professors, (afegia Rigau) es poden adaptar i canviar les gestions i horaris de menjadors escolars", va argumentar la consellera d'Ensenyament. Però tot això representa molta més feina de gestió per als ja col·lapsats equips directius de les escoles, monitors, empreses de serveis externes, AMPAS, famílies i alumnes.

Rigau ha respost així a les queixes fetes per algunes associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) d'escoles de Girona (que afectaran a tot catalunya), a causa dels problemes que han suposat els nous horaris del Departament d'Ensenyament en suprimir la 6a hora, quan s'ha d'organitzar el servei del menjador per al curs pròxim. En cas de no arribar a cap acord en el consell escolar, l'horari establert para Ensenyament és de dues hores i mitja al migdia, mitja hora menys que fins a ara. Algunes escoles, no obstant això, es queixen que, amb les dimensions de les seves instal·lacions, els és impossible donar servei a tots els escolars que es queden a menjar amb aquest marge de temps.

Per altra banda, sobre la possibilitat de limitar el nombre d'usuaris dels menjadors, Rigau va apuntar que "si en un cas hi ha dificultats, la prioritat sempre passa per les famílies amb més necessitats" i no ha aclarit si alguns dels alumnes demandants del servei de menjador en poden quedar exclosos. Ha volgut recordar, també, que "no només" es mantenen les partides de l'any passat per als menjadors escolars, sinó que s'incrementa amb "un fons extraordinari" per al pròxim curs. Així mateix, la titular d'Ensenyament va subratllar que el menjador escolar té una "dimensió social" ja que "garanteix un àpat segur".

Ramon Cervera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix