Els Mossos d’Esquadra activen el Pla Grèvol 2015/16

Imprimeix

Durant les festes nadalenques i el període de rebaixes funcionarà un dispositiu especial policial per a la prevenció de delictes que poden afectar els ciutadans i ciutadanes de la comarca.

Des del passat 30 de novembre de 2015 funciona a tota la comarca el Programa Operatiu Estacional de Seguretat Grèvol 2015/16, amb l’objectiu de donar resposta a la situació específica de seguretat que s’esdevé durant el període nadalenc a Catalunya. Una situació que està condicionada per la variació de l’activitat socioeconòmica al llarg de tot aquest període i conseqüent variació en l’activitat delictiva. Per tant, des de Mossos d’Esquadra s’ha engegat un dispositiu que té especial cura en la prevenció de les infraccions penals que poden afectar de manera més directa als ciutadans que es troben gaudint d’aquest període de festivitats. Aquest programa operatiu estacional de seguretat romandrà vigent fins a l’onze de gener.

Diverses actuacions

Una de les primeres actuacions dels Mossos d’Esquadra és dur a terme una campanya informativa mitjançant contactes amb les entitats relacionades amb el món econòmic, la convivència, la seguretat ciutadana i la mobilitat, a les quals es facilitaran consells de seguretat per a prevenir els fets delictius més habituals en aquesta època de l’any.

D’altra banda, ja s’estan duent a termes les accions operatives de seguretat ciutadana encaminades a prevenir la delinqüència en els àmbits estratègics durant aquesta època de l’any. A més, igual que en anteriors campanyes, es contempla l’enviament de consells de seguretat per correu electrònic a aquells comerciants o col·lectius que operin a la demarcació territorial.

Amb motiu també de les especials característiques d’aquestes dates festives s’ha potenciat el treball preventiu en l’àmbit de la convivència i més concretament en l’àmbit nocturn, encaminades a la prevenció de delictes en el carrer, incidint en els furts i els robatoris amb violència i intimidació, així com tot allò que relaciona amb la mobilitat i el notable augment de persones que fan ús dels transports públics i privats a la franja nocturna, amb especial atenció al consum d’alcohol i drogues i la conducció de vehicles.

Nivell d’alerta 4

Aquest any, com a conseqüència de les circumstàncies actuals –amenaça terrorista- que s’ha activat el nivell d’alerta 4 sobre 5, les accions del Pla Grèvol 2015 tenen especial cura dels punts considerats estratègics i d’interès policial. En aquest camp, les accions de prevenció i de protecció s’orienten cap a la ciutadania en general, però de manera específica, cap a les infraestructures crítiques i/o estratègiques, les grans infraestructures de transport, lloc d’afluència massiva de persones com ara centres comercials, col·lectius potencials de risc, i centres i organismes oficials, així com els indrets o edificis d’especial interès que tinguin un caràcter simbòlic o emblemàtic.

A més s’intensifica la coordinació amb les policies locals i es fan patrulles mixtes en aquells municipis que així ho acordin els cossos de seguretat presents.

Redacció / Fotot: Mossos d'Esquadra