Josep Maria Salas un reconeixement de la Creu Roja a títol pòstum

Se li va concedir la Medalla d’Argent, la màxima distinció que atorga aquesta entitat benèfica.

La sala de sessions de l’Ajuntament va quedar petita per acollir un sentit homenatge a Josep Maria Salas i Peiró, qui va morir ofegat a la platja de Gavà el passat 1 de setembre. Coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, els familiars de Salas van recollir la Medalla de Plata a títol pòstum en reconeixement a la seva dedicació durant més de 40 anys a la Creu Roja. Aquesta és la màxima distinció que atorga aquesta entitat.

En els seus parlaments, els fills de Salas, Pep i Teresa Salas, van mostrar el seu agraïment per l’organització de l’acte i el seu orgull per la feina feta pel seu pare, destacant el seu compromís de “treballar cada cop més a prop de les persones que més ho necessiten”. També van assegurar que “amb aquest reconeixement es manté viva la referència d’en Josep Mª Salas”i es preserva intacte el seu “crit d’esperança contra la misèria i les injustícies”. De la seva banda, el vicepresident de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, va qualificar Josep Mª Salas com “un gran amic amb qui vam compartir un gran projecte des de la lleialtat, la fidelitat i la integritat”.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va assegurar que “en Josep Mª, amb la seva empenta i la seva constància, va assolir el titànic objectiu de fer un món millor” i va també subratllar que l’altre seu gran èxit va ser haver format una gran família”. Pel seu costat, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, va apuntar la idea que “molt sovint parlem de la força i de la tasca de les entitats, però no podem oblidar que són col·lectius de persones com en Josep Mª que dediquen tota la seva energia i el seu temps a uns objectius comuns per ajudar a les persones que més ho necessiten”.  

Memorial

Durant l’acte també es va presentar el Memorial Josep Maria Salas i Peiró. Es tracta d’un premi anual amb una dotació econòmica inicial de 1.000 euros que s’atorgarà a aquelles persones amb una trajectòria destacada al voltant de projectes socials i humanitaris que s’hagin dut a terme al Baix Llobregat. El memorial es lliurarà anualment coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix