L’Ajuntament i POM fan un front comú per evitar la supressió de línies de P3

Les dades del padró municipal apunten que de cara al curs vinent Olesa podria perdre fins a dues línies a les escoles del municipi.

Olesa de Montserrat tornarà a mobilitzar-se en els pròxims mesos per evitar que el departament d’Ensenyament de la Generalitat pugui tancar cap línia de P3 al municipi el curs 2016-2017. Les dades del padró municipal apunten que de cara al curs vinent la població baixllobregatina podria perdre fins a dues línies de P3 a les escoles locals, ja que hi haurà una cinquantena de nens menys que aquest curs per escolaritzar. Per a l’Ajuntament d’Olesa i per a la Plataforma Olesa es Mou (POM), però, com ja es fa uns mesos per evitar el tancament d’una línia de P3 el curs vigent, la baixa de la natalitat és una ocasió immillorable per baixar també la ràtio d’alumnes per aula, i així evitar tancar cap línia.

L’alcaldessa d’Olesa i responsable de la regidoria d’Ensenyament, Pilar Puimedon, ja va confirmar al Consell Escolar Municipal que les dades del padró amenacen dos grups de P3 a Olesa de cara al pròxim curs 2016-2017. Ara bé, la decisió d’on s’acabaran suprimint aquestes aules, però, no la té ni l’ajuntament ni la tenen els centres escolars, ja que dependrà de les sol·licituds que rebi cada escola durant el pròxim període de preinscripció. 

El mateix Departament ha demanat a l’Ajuntament que indiqui quins centres educatius s’han de veure directament afectats per la reducció d’aules, una petició que l’Ajuntament ha rebutjat. Puimedón ha apuntat també que les mateixes dades de padró municipal indiquen que de cara al curs 2017-2018, i per tant el que fa referència a naixements de l’any 2014, les dades són més favorables. I és que es van registrar 279 naixements i això provocaria que s’hagués de reobrir com a mínim una de les línies que el pròxim curs es podrien tancar.

Des de la Plataforma s’insisteix que l’eliminació de línies de P3 a Olesa farà que hi hagi aules massificades, amb alumnes que només tenen 3 anys. A més, afirmen, si se suprimeixen dues línies de P3 a Olesa el pròxim curs, es pot posar en perill la continuïtat d’algun centre.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix