Neix una Plataforma a favor de la mobilitat a Santa Coloma de Cervelló

Imprimeix

El Ministeri de Foment té previst tallar la carretera BV2002 -a l’alçada de l’estació de FGC de Sant Boi de Llobregat- el pròxim mes de juny de 2016, que pot provocar un greu problema de circulació.

A iniciativa de l’Associació de Veïns de Cesalpina ha començat a treballar en el municipi baixllobregatí una plataforma ciutadana per cercar alternatives al tall de la carretera BV2002 a Sant Boi previst pel Ministeri de Foment, i també per lluitar per un transport públic de qualitat i millorar la mobilita a la població.

El tall de la carretera BV2002 a l’alçada de l’estació de FGC de Sant Boi, anunciada pel Ministeri de Foment amb motiu de les obres que està fent per a construir la nova connexió entre la C32, l’A2 i les Rondes, sembla que finalment es serà una realitat el juny de 2016. Segons la plataforma, aquest tall provocarà un greu problema de mobilitat, ja que una de les sortides principals per carretera del municipi estarà un mínim de deu mesos bloquejada.

Com a alternativa, el Ministeri planteja que tot el volum de vehicles que actualment circulen per aquesta via provinents de Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts, es desviïn cap a Sant Vicenç dels Horts.

Mobilització dels ajuntaments

Els consistoris de Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts ja estan treballant per reclamar una solució millor i, recentment, s’hi ha sumat la Plataforma per la Mobilitat a Santa Coloma de Cervelló, que ha començat a aglutinar entitats i persones diverses amb l’objectiu de sensibilitzar i sumar-se a la reclamació ciutadana d’una alternativa raonable i que minimitzi els inconvenients que provocarà aquest tall provisional.

Els pròxims mesos, tant l’Ajuntament com la Plataforma organitzaran actes informatius i de debat sobre el tall de la BV2002 i les alternatives proposades, i també per plantejar reivindicacions i propostes de millora del transport públic i la mobilitat al municipi.

Redacció / Foto: Plataforma per la mobilitat de Santa Coloma de Cervelló