Molins acull una jornada de formació de responsables polítics de joventut

Imprimeix

Hi van participar mig centenar de càrrecs electes –regidors i consellers- de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General de Joventut, va organitzar a la Federació Obrera-Centre Cívic i Cultural de Molins de Rei una jornada de formació adreçada a responsables polítics de joventut del món local. Hi va participar una cinquantena de regidors i consellers comarcals de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb el lema “Intervenir en joventut des del món local”, l’objectiu va ser millorar el coneixement dels càrrecs electes sobre les polítiques de joventut i sobre els recursos existents per a desenvolupar-les a nivell local o comarcal. A banda d’oferir formació teòrica i pràctica, la trobada va consistir a generar debat i intercanvi d’experiències entre els assistents.

 Programa

La jornada va començar amb la ponència “Els reptes de les regidories i de les conselleries de joventut” que ha permès als participants conèixer la realitat del jovent del país (quines són les seves principals dificultats i quines estratègies tenen per a superar-les) i també quin és el model i l’evolució de les polítiques juvenils al país fins a l’actualitat (competències del Govern, què regula la Llei de Polítiques de Joventut i què estipula el Pla Nacional de Joventut 2020).

La segona sessió va consistir en un taller on es va analitzar el paper dels ajuntaments, els consells comarcals i altres organismes en el desenvolupament de les polítiques de joventut. La darrera ponència “Recursos per a les polítiques locals de joventut” va presentar les eines, serveis i recursos que la Direcció General de Joventut, l’Agència Catalana de la Joventut i altres institucions posen a l’abast dels ens locals perquè puguin desenvolupar les seves polítiques adreçades a la gent jove.

Redacció / Foto: N.M.