Sant Joan Despí ja té a punt la Setmana de la Ciència

Des de demà i fins al pròxim 29 de novembre hi ha previst un ampli ventall d’activitats com l’observació del firmament, una gimcana de matemàtiques, un concurs de ciències entre d’altres.

Del 23 al 29 de novembre Sant Joan Despí estarà immers en la Setmana de la Ciència amb l’organització d’un ampli ventall d’activitats que tenen com a objectiu apropar la ciència a la ciutadania. Sota el lema Som Ciència, una bona part de les activitats se centraran en l'àmbit escolar tot i que la ciutadania també podrà participar-hi.

El tret de sortida serà dilluns 23 amb la projecció del documental Particle Fever que introduirà el santjoanenc Hèctor Garcia, investigador del CERN (organització europea per a la investigació nuclear) que també serà l'encarregat de fer la xerrada Meravelles de l'univers a alumnes de primària (25 i 26 de novembre).

També n'hi haurà d’activitats d'obertes a la població com ara l'activitat Observem el firmament (26 de novembre) que comptarà amb la participació de membres de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell i alumnes dels centres de secundària, o la representació dels monòlegs de ciències The Big Van Theory (27 de novembre, Teatre Mercè Rodoreda).  El divendres es farà un passi obert a la població i el 26, als centres educatius.

En el cas de les activitats dirigides a l'alumnat dels diferents cicles destaca una gimcana de matemàtiques (27 de novembre) i un concurs de ciències (28 de novembre). Una de les activitats en què participaran tant escoles com ciutadans i ciutadanes és l'elaboració d'un mapa sònic (24 de novembre, 12 h). Es tracta de fer una medició a través d'una aplicació per a dispositius mòbils (es recomana utilitzar l'eina Noise Watch, recomanada per l'Agència Ambiental Europea i la Generalitat) per confeccionar un mapa de registre dels nivells de so que hi ha a la ciutat. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix