Una càmera controlarà l’accés al carrer Carril de Molins de Rei

Imprimeix

S’ha instal·lat com a prova pilot i comptabilitzarà els vehicles que passen pel tram comprès entre la plaça de l’Estació i la plaça de la Creu.

Amb l’objectiu de millorar la convivència entre vianants, vehicles i activitats comercials funciona, des d’aquest dilluns i durant sis mesos, una càmera que comprovarà i controlarà l’accés de vehicles al carrer Carril. Concretament s’ha instal·lat una càmera a la plaça de l’Estació que comptabilitzarà els vehicles que passen pel tram comprès entre la plaça de l’Estació i la plaça de la Creu.

La càmera, que està com a prova pilot, permetrà comprovar el volum de vehicles que circula pel carrer Carril. El projecte preveu tres fases d’implantació. La primera tindrà una durada aproximada d’un mes i servirà per comptabilitzar el número de vehicles que passen pel carrer, i actualitzar així les dades recollides l’any 2013. A partir de llavors, i durant un altre mes, es començaran a captar imatges de les matrícules de vehicles que passin per aquest punt i s’enviaran avisos a aquells vehicles que passin en horari no permès i no estiguin autoritzats. A partir de mitjans de gener es procedirà a sancionar a aquells vehicles que no estiguin autoritzats i que circulin en horari no permès.

No registra imatges

Cal destacar que la càmera instal·lada no enregistra imatges. Només fa fotografies de la matrícula dels vehicles i ni tan sols pot captar imatges de les cares de la gent que passi pel carrer.

Aquest projecte ha estat àmpliament treballat i consensuat amb els veïns i comerciants de la zona. Cal destacar que aquest tram del carrer Carril es fa servir anualment per unes 300.000 persones que caminen cap a l’estació de Rodalies i forma part de la xarxa principal de vianants que es va aprovar en el Pla de mobilitat urbana.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei