L’Ajuntament de Sant Andreu demana un canvi de règim dels pisos de l’Impsol

El consistori vol que una part dels que són de protecció oficial passin a ser de lloguer assequible.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat una moció que reclama una nova Llei reguladora del Dret a l’Habitatge, que contempli mesures que protegeixin als ciutadans i garanteixi l’accés a l’habitatge en un moment de greu crisi econòmica. En la moció es demana la dació en pagament retroactiva i la condonació del deute i que els bancs eliminin de les hipoteques les clàusules declarades abusives pel Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea, encara que els clients no hi demanin. El text també demana que no es pugui executar la primera vivenda dels hipotecats i dels seus avaladors.

La moció també destaca la necessitat de treballar per aconseguir un lloguer digne. Amb aquesta finalitat exigeix als grans propietaris d’habitatges, com les entitats bancàries, que cedeixin els seus pisos per a la creació d’una borsa de lloguer social. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que “hem de garantir el dret a l’habitatge dels ciutadans en un moment d’especial dificultat.”

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca negocia amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè cedeixi una part dels pisos de protecció oficial que l’Impsol va construir al passeig del Parlament i que estan buits. La promoció consta de 54 pisos i l’Ajuntament vol que una part es dediqui a lloguer assequible per afavorir l’accés a l’habitatge.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix