Unes 300 persones es manifesten a favor de les beques menjador

Imprimeix

Van protestar per la retallada que ha fet la Generalitat i que ha deixat més de 2.000 nens i nenes sense l’ajut.

Unes 300 persones es van donar cita ahir davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la comarca a Sant Feliu de Llobregat. La manifestació, convocada pel Fòrum Social del Baix Llobregat (FSBLL), va protestar per la retallada, segons l’entitat, del 46,8% de les beques menjador otorgades aquest any per la Generalitat. Una retallada que, segons FSBLL, suposa que més de 2.000 nens i nenes del Baix Llobregat no rebran ajuts de menjador tot i reunir les condicions d’accés establertes pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

“Donat que aquest recurs ha passat de servir per millorar les oportunitats educatives i facilitat la conciliació laboral-familiar, a ser un instrument per garantir almenys un àpat en condicions a causa dea situació econòmica de moltes famílies, no entenem la decisió de la Generalitat de congelar els pressupostos destinats a aquestes beques en un moment en que la demanda s’ha incrementat”, explica la FSBLL.

El Fòrum Social Baix Llobregat no descarta noves accions per garantir el dret d’aquestes 2.000 famílies a accedir a una beca menjador.

Redacció / Foto: Fet a Sant Feliu