L’Ajuntament de Gavà impulsa un pla director de cooperació

Imprimeix

Té per objectiu avaluar la política de cooperació dels darrers anys i establir les línies estratègiques de les polítiques de cooperació a la ciutat.

El Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Gavà està elaborant, per primera vegada, un Pla Director de Cooperació i Solidaritat que permetrà establir les directrius i els principis bàsics en aquesta matèria des de 2016 i fins l’any 2019. Aquest Pla té per objectiu avaluar la política de cooperació dels darrers anys i establir les línies estratègiques de les polítiques de cooperació a la ciutat.

La intenció del consistori municipal baixllobregatí és que aquest pla director “sigui un pla obert i molt participatiu, i en aquest sentit estem comptant amb les ONG’s i entitats locals de cooperació a través del fòrum de solidaritat i cooperació que es reuneix de manera periòdica”. Plaza incideix en què “aquest pla ha de ser de tots” i per tant “també volem que la ciutadania participi d’aquest projecte i aporti el seu coneixement de la cooperació a Gavà, i al mateix temps volem comptar amb els partits polítics”, segons explica el regidor de Cooperació, Èric Plaza -foto-.

El pla es troba actualment en la fase de diagnosi que consisteix en veure què és el que històricament s’ha fet a Gavà en matèria de cooperació. La fase de diagnosi s’allargarà fins a finals d’aquest 2015, temps en el que també es durà a terme aquest procés participatiu. Després s’obrirà la fase de disseny i elaboració del pla director, que es confeccionarà amb totes les aportacions rebudes per part de la ciutadania, entitats i partits polítics. Finalment, el pla director es portarà al Ple Municipal per la seva aprovació.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà