Els treballadors públics de Sant Climent veuran augmentada la seva nòmina

S’incrementarà un 1% l’IBI i es congelarà la resta de taxes i impostos que afecten a les economies familiars.

La millora de les retribucions dels treballadors municipals i un increment de les aportacions de l’Ajuntament a la comunitat educativa —AMPA, famílies, infants...— són dos dels principals objectius que persegueixen les ordenances fiscals aprovades per l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat.

Les taxes i impostos segueixen de manera majoritària en la línia de congelació que s’establia ja al llarg dels darrers anys. Com a principals variacions trobem, per una banda, l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) que s’incrementarà aquest 2016 un 1%. Aquesta major tributació en l’IBI es destinarà d’aquesta manera a satisfer un increment en els sous públics que no s’havien variat durant un considerable període de temps. Per que fa a les taxes municipals les úniques que experimentaran un creixement seran aquelles que no afecten directament a les economies familiars com són serveis especials de la policia local, les celebracions matrimonis civils i alguns tràmits administratius com certificats o compulses. Pujaran també en un 1% els preus de l’escola bressol. En aquest cas els diners aconseguits es revertiran íntegrament en incrementar les subvencions municipals que s’atorguen a la comunitat educativa.

D’altra banda es destaquen com a principals despeses que assumirà l’Ajuntament sense incrementar la càrrega en la fiscalitat el creixement de preus en els serveis com telèfon, aigua, gas i llum i el milió d’euros que s’hauran de satisfer abans de finalitzar l’any per l’expropiació de la zona verda propera a la Rodera. En aquest últim cas, es destaca la proposta d’acord realitzada als propietaris després de la corresponent sentència per tal de realitzar el pagament de manera fraccionada. La voluntat municipal és poder assumir aquesta despesa amb l’estalvi generat en els darrers quatre exercicis. En aquest sentit es destaca el suport rebut des d’administracions supramunicipals. Al llarg de la passada legislatura Sant Climent incrementava en un 400% les aportacions extraordinàries que percebia en la legislatura 2007/2011 amb un paper rellevant de la Diputació de Barcelona.

Un cop aprovades les ordenances fiscals l’alcalde, Isidre Sierra, destacava que “tot i mantenir les polítiques de congelació en la major part de taxes i impostos en aquesta ocasió ens hem vist en la necessitat de fer créixer alguns tributs. En tot cas volem que el ciutadà sigui conscient dels pagaments extraordinaris que ens plantegem per a l’any vinent com l’augment preus de serveis, el pagament d’expropiacions, l’augment salarial treballadors o l’increment d’aportacions socials i educatives. Totes aquestes despeses que no assumíem aquest 2015 i que sí que assumirem el 2016 es finançaran en un 95% amb recursos propis del consistori. Vist sota aquesta perspectiva encara podem dir que la pressió en la seva major part continua a sobre de la teulada de l’administració i no en la del ciutadà.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix