La marxa d’Inovyn-Solvay va aplegar mig miler de persones

Jordi Calvo, president del comitè d’empresa, va retreure al govern espanyol la sanció “injusta i desproporcionada” i va demanar “una solució al mal que ens han fet” i va demanar a l’empresa que “no prengui decisions precipitades”.

Segons informa VilaWeb, unes 500 persones es van manifestar ahir dimarts al vespre de les portes de la planta d’Inovyn-Solvay a l’Ajuntament de Martorell per exigir solucions a la crisi que afecta la companyia després que el Ministeri d’Indústria l’exclogués de la subhasta del contracte elèctric i per defensar-ne els llocs de treball. Representants sindicals i polítics van acompanyar els treballadors d’Inovyn-Solvay al llarg d’una marxa que ha començat a la planta de Martorell i ha acabat a la plaça de la Vila, on els ha rebut l’alcalde, Xavier Fonollosa, per donar-los suport.

Al final, a les portes del consistori, eren mig miler de persones que onejaven banderes sindicals i cridaven que Inovyn-Solvay “no es tanca”. El president del comitè d’empresa, Jordi Calvo ha llegit un manifest en què ha retret al govern espanyol una sanció “injusta” per “desproporcionada” i l’ha instat “a pensar-hi” i “a buscar una solució al mal que ens han fet”. Els treballadors també han recriminat a Red Elèctrica la “mala gestió i negligència de la sanció aplicada i les conseqüències que se n’han derivat” i han demanat a l’empresa que “no prengui decisions precipitades” i li exigeixen “transparència i respecte”. També han fet una crida a les forces polítiques perquè es posicionin públicament al costat de la plantilla abans i després de les eleccions del 20 de desembre. Segons VilaWewb, Calvo va demanar al govern espanyol que s’assegui a negociar “per desbloquejar les inversions previstes” i, en la lectura del manifest, va subratllar que els treballadors no volen ser “víctimes d’un conflicte que no hem provocat”. També ha advertit, que el comitè està “preparat per qualsevol notícia” i ha avisat de més “accions.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix