Ampliaran la depuradora de Martorell

Imprimeix
[/caption]

La Generalitat ampliarà les estacions depuradores de Martorell (Baix Llobregat) i d’Arenys de Mar (Maresme) amb la intenció de millorar el sanejament de les dues poblacions i també de fer front a les noves demandes de tractaments d’aigües residuals.

El Consell Executiu ha aprovat avui una subvenció pluriennal de 14,3 milions d’euros per tirar endavant els treballs d’ampliació i millora de les dues plantes, han explicat aquest dimarts fonts de Presidència.

La depuradora de Martorell es va posar en servei l’any 1985 i es va dissenyar per sanejar les aigües d’una població de 87.500 habitants.

Tot i que uns anys més tard es va remodelar el tractament biològic, s’ha fet necessari ampliar la instal·lació perquè pugui assumir les noves aportacions d’aigües residuals i, alhora, per millorar la qualitat de l’aigua tractada.

Es repararan i remodelaran elements infraestructurals actuals com el pretractament, la decantació primària i la secundària, es construirà un nou decantador secundari i es faran també diverses actuacions a la línia de fangs.

El programa de sanejament d’aigües residuals urbanes (Psaru), aprovat pel govern català el juliol de 2006, té com a objectiu completar i millorar el sanejament de tota la població catalana, segons han informat fonts de Presidència.

Actualment les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.