L’Associació Castelldefels Sàhara engega una campanya solidària

Imprimeix

Les pluges torrencials i els forts vents d’aquest octubre ha deixat sense llar unes 25.000 persones i més de 90.000 que viuen en els campaments de refugiats han estat afectades.

L’Associació Castelldefels Sàhara ha engegat una campanya de recollida de material i aportacions econòmiques per ajudar a la greu situació que es viu als campaments de refugis sahrauís després de les intenses pluges acompanyades de forts vents que han caigut les darreres setmanes del mes d’octubre a la zona i que ha provocat grans danys.

Unes 25.000 persones s’ha quedat sense llar i més de 90.000 han estat afectades. Les reserves d’aigua i menjar escassegen i els generadors no funcionen. Els riscs de malalties augmenten. Escoles i hospitals han estat destruïts. El campament de Dajla ha estat declarada zona en situació de catàstrofe humanitària.

Campanya de recollida

La recollida de productes de primera necessitat (mantes, aliments, medicaments) es realitzarà fins al dijous 19 de novembre als diferents punts de recollida (entitats, Casa d’Infants, Escoles, Instituts, Casals, Bars, Restaurants i Comerços de Castelldefels). A partir de llavors, l’Associació, acompanyada de voluntaris i voluntàries que vulguin participar farà l’embalatge per portar-ho al magatzem central a Catalunya establert a Vilanova i d’allà fins als campaments de refugiats.

Activitats

El passat 31 d’octubre, durant la festa de la castanyada, es va organitzar un unt de recollida de material. El pròxim 7 de novembre, l’AAVV Centre instal·larà una carpa a la plaça Catalunya, i el Castelldefels Hockey Club, durant l’acte de presentació dels seus equips al camp de la Via Fèrria, muntarà una parada perquè tothom participi amb un quilo d’arròs i, a més, recollirà material sanitari.

Aportacions econòmiques

L’entitat ha obert un número de compte (ES46 0081 0050 1300 0136 4942) per recollir diners per ajudar directament a les famílies afectades per començar a reconstruir la seva vida quotidiana. Les aportacions es transferiran a la Mitja Lluna Roja, que coordina tota l’ajuda als campaments.

Redacció / Foto: Associació Castelldefels Sàhara