Agustí Cortés: “El discurs social del Papa encaixa en el Baix Llobregat”

Imprimeix

El Bisbe de Sant Feliu de Llobregat va assistir a la Trobada General d’Animadors de Cant a la Litúrgia i a la commemoració del 30è Aniversari de la Hermandad Cristo de la Paz que es va celebrar a Castelldefels.

Castelldefels va ser la seu de dos esdeveniments religiosos importants durant el cap de setmana. Un dels actes va ser la Trobada General d’Animadors de Cant per a la Litúrgia, que ha organitzat el Monestir de Montserrat amb la col·laboració enguany de la Parròquia de Castelldefels, que va reunir un centenar de cantaires d’arreu de la geografia de parla catalana. L’altre va ser el trentè aniversari de la Hermandad Cristo de la Paz, entitat encarregada de les processions de Setmana Santa i que està molt arrelada al municipi baixllobregatí.

El Bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Monsenyor Agustí Cortés, va assistir a Castelldefels a la Trobada General d’Animadors de Cant per a la Litúrgia i a la commemoració del 30è Aniversari de la Hermandad Cristo de la Paz. Durant la seva estada, va declarar que la sensibilitat del Papa Francesc pels temes socials té una especial importància en una comarca com la del Baix Llobregat -gairebé la meitat del territori de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat-, en la qual es pot percebre l’augment de les desigualtats socials a causa de la crisi econòmica.

Montsenyor Agustí Cortés va destacar que “el missatge social del Papa Francesc ha estat profètic respecte als desequilibris econòmics que hi ha al món”. I va remarcar que“és difícil tenir dignitat quan una persona no té què menjar o el mínim necessari per viure”.A més va fer esment que la religió catòlica té com a principi bàsic l’amor als pobres, d’aquí la labor d’ajut als necessitats que s’ha fet sempre des de les esglésies des de fa molts centenars d’anys, labor que l’Església continua realitzant en l’actualitat a través d’entitats com Càrites.

Cal remarcar que l’any 2014 Càrites de Castelldefels va atendre gairebé un 40 per cent més de persones que l’any precedent. “L’acció assistencial de l’Església pretén també despertar la bona consciència, tant de creients com no creients, amb la finalitat que neixin actituds i accions més generoses i solidàries”, va explicar el Bisbe. I va afegir que un dels reptes que tenim tots ara “és atendre l’allau de refugiats que han vingut a Europa fugint de la guerra en els seus països, i que mereixen una resposta cristiana d’acolliment, respecte i dignitat.”

Redacció / Foto: Xavier Company