Avui s’inicien els treballs de restauració de la pedrera de Begues

Imprimeix

El relleu final s’obtindrà repartint les terres i àrids propis de la pedrera, sense utilitzar materials externs.

Avui dilluns 26 d’octubre començaran els treballs per restaurar l’espai natural afectat per la pedrera Montau II, en compliment dels acords a què han arribat els antics explotadors amb l’Ajuntament de Begues i la Direcció General de Qualitat Ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat. En virtut d’aquests acords, en els treballs no s’utilitzaran materials externs. El relleu final s’obtindrà repartint les terres i àrids propis de la pedrera. També està previst efectuar-hi hidrosembres i plantacions amb espècies autòctones del Garraf.

Els treballs

Durant el mes d’octubre s’han realitzat els aixecaments topogràfics detallats dels terrenys que caldrà restaurar. A partir d’ara, començaran els moviments de terres, que duraran entre 2 i 3 mesos. A continuació és realitzaran les sembres i plantacions d’espècies del Garraf, que es preveu acabar a l’inici de la pròxima primavera. En els dos anys següents es duran a terme tasques de manteniment de la vegetació, com regs periòdics i reposició d’exemplars morts, i altres treballs complementaris per adequar l’indret a la seva futura inclusió dins de la Xarxa Natura 2000.

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ajuntament efectuaran el seguiment dels treballs de restauració per assegurar que es compleixen els objectius de recuperació de l’espai natural degradat des de fa molts anys per la pedrera.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya