Els Mossos i el món agrícola busquen millorar la seguretat al Baix

Imprimeix

Ahir es va celebrar una reunió en què es va parlar de temes policials d’interès comú coincidint amb l’inici de la recollida de la carxofa.

La seu de la RPMS a Sant Feliu de Llobregat va tenir lloc ahir una reunió entre la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS), el gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat, els representants de les cooperatives agrícoles i els representants sindicals del sector agrícola dels municipis del Pla del Llobregat.

Durant la trobada es van tractar diferents aspectes relacionats amb la seguretat del camp i del sector primari i s’han proposat millores relacionades amb la senyalització vial, les zones i franges horàries en què és més efectiu potenciar el patrullatge policial, l’accessibilitat als camps i els punts febles o susceptibles de generar conflicte entre els diferents usuaris de la zona agrícola dels municipis. En relació amb els temes de control policial del medi ambient, els representants agraris han destacat aspectes com la progressiva disminució dels abocaments realitzats a la zona agrícola.

Propostes y mesures

Els diversos interlocutors han posat en comú diferents propostes i mesures destinades a prevenir els furts de productes agrícoles, sobretot durant la campanya de recollida de verdures locals tan emblemàtiques com la carxofa i els calçots. També s’ha parlat de controlar els vehicles no autoritzats que circulen per les zones agrícoles de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Per acabar, s’ha arribat al compromís d’implementar diverses accions encaminades a assolir les millores en seguretat consensuades i superar així els problemes exposats pels representants sindicals dels pagesos. 

La reunió s’emmarca en les trobades periòdiques que es fan des de la RPMS amb les diferents organitzacions agràries per tal de conèixer les seves preocupacions i, al mateix temps, explicar i coordinar les accions policials  de prevenció que es realitzen en el món rural.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra