Viladecans i Castelldefels participen en la campanya Aixequem les persianes!

Imprimeix

L’objectiu és obrir les portes de locals tancats per tal que possibles nous comerciants els visitin i hi acabin instal·lant els seus negocis.

  

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat aquesta setmana la segona campanya conjunta de dinamització dels locals buits dels barris de municipis que formen part de la Xarxa de Barris amb Projectes, dins el Pla de barris que impulsa la Generalitat de Catalunya. Dues de les setze poblacions que participen són Viladecans i Castelldefels. L’objectiu és obrir les portes de més de 120 locals tancats per tal que possibles nous comerciants els visitin i hi acabin instal·lant els seus negocis. La dinamització comercial del nucli antic és una actuació prioritària entre els municipis que impulsen plans de millora de barris.

L’acció que han emprès els ajuntaments, sota el lema “Aixequem les persianes”, consisteix en obrir les portes de tots els locals buits adherits a la campanya aquest dissabte 24 d’octubre. En la major part dels casos es faran actuacions complementàries que inclouen rutes culturals, exposicions d’art i artesania, degustacions de vins, olis, formatges, etc.

Tercera edició

En les campanyes dels anys 2013 i 2014  els municipis participants van impulsar les primeres jornades de portes obertes per poder visitar els locals buits que estan situats en punts estratègics de la ciutat i que podien ser una oportunitat atractiva per a emprenedors que volguessin instaurar-hi els seus negocis. Els resultats d’aquestes campanyes han estat molt diversos, però del tot positius, segons valoren els mateixos ajuntaments, i han servit perquè alguns propietaris hagin arranjat els locals i s’hagi donat més visibilitat a zones i espais que havien quedat arraconats.

Redacció / Foto: Arxiu