Pallejà tindrà un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Imprimeix

El projecte pretén determinar les accions que es duran a terme per a millorar la seguretat al municipi i guanyar més espais per a vianants i bicicletes.

Des de mitjans de l’any passat, l’Ajuntament de Pallejà està treballant en l’elaboració d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que compta amb el suport i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest projecte vol promoure i dur a terme accions que permetin millorar la mobilitat del municipi i fer-la més sostenible i segura.

Objectius

Entre els principals objectius que es pretén aconseguir, amb l’horitzó posat l’any 2020, hi ha el de reduir l’accidentalitat, millorar la seguretat, treure protagonisme al vehicle privat i guanyar espais per als vianants i les bicicletes.

Participació ciutadana

En aquests moments ha finalitzat la fase de diagnosi, que ha permès avaluar la situació actual del municipi, i pròximament s’iniciarà una segona fase de Participació Ciutadana. Mitjançant diferents dinàmiques, les entitats i els ciutadans en general podran participar activament en l’elaboració del pla i fer arribar al consistori suggeriments i propostes que es podrien desenvolupar en els propers anys. La informació recollida ajudarà a concretar les accions del pla que haurà de ser aprovat pel ple municipal de l’Ajuntament de Pallejà i marcarà les línies estratègiques que se seguiran en l’àmbit de la mobilitat.

Redacció / Foto: Habitaclia