El Consell Comarcal aplega Bombers i empreses de serveis bàsics

Imprimeix

Durant la jornada de treball es va informar sobre la signatura d'un conveni que potenciarà la coordinació en les intervencions a la via pública.

Els Bombers de la Generalitat de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) van realitzar, al Consell Comarcal del Baix Llobregat, una sessió de treball adreçada a tècnics municipals d’ajuntaments de les comarques del Baix Llobregat i del Barcelonès, per tal d’explicar el conveni que la DGPEIS va signar amb les empreses de serveis Aigües de Barcelona, Endesa i Gas Natural Distribución el passat mes d’agost.

El subdirector general operatiu dels Bombers de la Generalitat, Albert Vilanova va inaugurar la sessió tot recordant que una de les finalitats del Cos de Bombers és la reducció del risc. Tot seguit, Joan Gallart, cap del Servei de Prevenció de la DGPEIS va fer una xerrada sobre la incidència de l’urbanisme municipal en la prevenció i actuació en cas d’incendi en l’entorn urbà. Finalment, Màxim del Valle, cap de la Divisió d’Operacions de la DGPEIS, va detallar les característiques del conveni signat, juntament amb Ramon Creus, director de Suport Operatiu d’Aigües de Barcelona, Roberto Díaz, subdirector d’Explotació de Gas Natural; i Francisco Javier Ugarte, responsable d’Explotació de la Divisió de Catalunya Centre d’Endesa. La jornada va finalitzar amb un col·loqui entres els assistents.

Institut Cerdà

El conveni, que compta també amb la participació de l’Institut Cerdà, té per objectiu millorar la resposta operativa davant de situacions d’emergència a la via pública, i s’implementarà en un primer conjunt de municipis, que compten amb el subministrament d’aquestes empreses: Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Gavà, Begues, Castelldefels i Sitges (les Botigues de Sitges).

Redacció / Foto: Bombers Generalitat