El Programa de Detenció Precoç de Càncer de Còlon i Recte arriba al Prat

Imprimeix

Gairebé 16.000 persones, entre 50 i 69 anys, entren dins del grup de població que se’ls oferirà la possibilitat de realitzar una prova gratuitament.

El Prat de Llobregat participa en el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte del Departament de Salut de la Generalitat, dirigit per l'Institut Català d'Oncologia. Un programa dirigit a homes i dones de 50 a 69 anys, període d'edat de més risc i en què la detecció precoç s'ha demostrat beneficiosa.

Al Prat hi ha un total de 15.920 persones amb aquestes edats, que rebran cartes informant del programa per realitzar la prova de manera gratuïta i molt senzilla en col·laboració amb les farmàcies. Per participar cal anar amb la carta a una de les farmàcies adherides a la campanya (pràcticament totes les del Prat) on facilitaran tot el necessari per fer la prova.

El resultat es comunicarà per carta passats uns dies. En cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta), s'oferirà la possibilitat de realitzar una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

Redacció / Foto: Àngels Castells